Nerja

Nerja is een zeer bekend en vooral geliefd kustplaatje aan de Costa del Sol en onderdeel van de provincie Axarquia, wat bekend staat om zijn milde klimaat. Nerja heeft 20.000 inwoners op 50 km van de grote stad Malaga. Nerja is een levendig stadje met een prachtige wandelboulevard, vele bars en tapas restaurants, stranden, idyllische baaien met helderblauw water.

In Nerja vind je Balcon de Europa. Hier is het het gezellig met mooie uitzichten, leuke terrassen en vaak ook met muzikanten. Heerlijk om te flaneren en te genieten van al dit moois. De stranden van Nerja zijn heel gevarieerd van zandstranden tot kiezelstranden en vooral de beschutte rotsstranden. Nerja heeft ongeveer 12 stranden. In Nerja vind je de bekende kalksteengrotten wat erg leuk is voor een gezinsdagtocht.

In de maanden juni en juli vinden er muziek- en dansfestivals plaats in de grotten wat een fantastische belevenis is. In Nerja heb je een tal aan verschillende restaurants met divers soorten keukens. Soms ook vergezeld door flamencodansers. Voor degene die een sportief dagje uit willen en genieten willen van de natuur, is er de Chillar walk in Nerja. Deze wandeling is geschikt voor jond en oud en heerlijk tijdens de warme zomermaanden. Ook voor kinderen is dit een heerlijke wandeling door het water en over de rotsen waarbij je ook heerlijk kunt vertoeven in de diverse poeltjes tijdens de route. Aan het einde van de route vind je diverse fantastische watervallen en hier kun je heerlijk genieten van een massage van de waterval. Nerja biedt nog meet mogelijkheden voor watersport zoals kajakken van het strand in Nerja naar het strand in Maro, kanoën en duiken. Ook worden er Catamarantochten aangeboden. Net buiten Nerja bevindt zich het Adelaarsaquaduct (Acueducto del Aguila) dat nog steeds in gebruik is en dateert uit de 19e eeuw.