Torre del Mar

Torre del Mar is een van de bekende kustplaatsen aan de Costa del Sol, heeft 20.000 inwoners en is erg geliefd onder de Spanjaarden zelf. Torre del Mar maakt deel uit van Velez malaga de hoofdstad van Axarquia. Je vindt hier diverse gezellige Beachclubs waar hele Spaanse families uitgebreid eten aan het strand. Regelmatig zie je bij de restaurants de bekende sardientjes die dan op het strand worden gegrild. Een delicatesse en een aanrader om deze voor een zeer betaalbare prijs te eten. Naast de camping is een grote verharde parkeerplaats die toegang biedt tot de beachclubs en ook regelmatig gebruikt wordt als terrein voor grote muziekfestivals. Torre del Mar heeft een gezellige boulevard van 4 kilometer met leuke winkeltjes en in het hoogseizoen is het een levendige boel.

(Spaanse)toeristen flaneren over de boulevard met hun kinderen tot in de late uurtjes. In Torre de Mar centrum vind je diverse restaurants, tapas bars en bars die voor volop vertier zorgen. Je herkent Torre del Mar aan de markante vuurtorens aan de kust. Voor de degene die het heerlijk vinden om een dagje door te brengen met waterglijbanen en andere waterattracties kun je naar het waterpark. Ook beschikt Torre del Mar over een eigen golfbaan (Baviera) en kartbaan.

Wil je een keer ergens anders eten dan is het aangrenzende vissersplaatsje Caleta de Velez, onderdeel van Velez Malaga, heerlijk om in de haven te tafelen. Naast de diverse supermarkten beschikt Torre del Mar ook over een groot Centro Commercial (El Ingenio) die zonder siësta geopend is. Je vindt hier een grote supermarkt en allerlei winkels met bekende namen waar je heerlijk een middag kunt shoppen. Ieder donderdag in de ochtend is er een warenmarkt en iedere 2e en 4e zaterdag van de maand op het terrein van de camping.